FAQ: Srpski

Frequently Asked Questions

SPONZORISANJE I PLAĆANJE

Da li je aplikacija besplatna?

LearnMatch je besplatna aplikacija za većinu sadržaja u većini zemalja sa sponzorima. Neki sadržaji, posebno oni za više jezičke nivoe, dostupni su i plaćaju se odvojeno, kao kupovine u okviru aplikacije.
U nekim zemljama postoji LearnMatch verzija sa pretplatom koja dnevno omogućava određeni broj besplatnih vežbanja i LiveMatcheva.

Ne razumem šta je sponzor. O čemu se radi? Da li ću morati da platim kasnije?

LearnMatch je uglavnom besplatna aplikacija za krajnjeg korisnika, pa tako i za tebe, tamo gde je podržan od strane sponzora. Ako izabereš dostupnog sponzora, uvek možeš da besplatno koristiš delove ili područja aplikacije – osim za plaćeni sadržaj ili pretplate, koji su označeni u skladu sa tim.

METOD UČENJA

Zašto je LearnMatch bolja aplikacija od drugih jezičkih aplikacija?

  • NEMA NIKAKVIH oglasa ni reklama.
  • LiveMatch funkcija je jedinstvena: istovremeno možeš da se zabavljaš (elementi gejmifikacije pružaju dobru zabavu) i učiš novi jezik dok igraš sa svojim prijateljima i porodicom.
  • Aplikacija je dostupna na skoro 40 maternjih jezika.
  • Aplikacija se zasniva na naučno dokazanom algoritmu učenja koji je razvio vodeći nemački trener vokabulara.

Kako da pozovem prijatelje?

Izaberi ikonu profila u donjem desnom meniju, a zatim idi na „prikaži prijatelje“ i pozovi svoje prijatelje putem kanala po tvom izboru (SMS, WhatsApp, Facebook Messenger…).

LiveMatch je mnogo zabavniji sa prijateljima ili članovima porodice.

Da li mi je potrebna internet veza da koristim LearnMatch?

Da bi započeo/la sesiju (trening ili LiveMatch), tvoj telefon mora da se poveže sa internetom nekoliko sekundi pre nego što počneš. Kada si prijavljen/a, možeš da koristiš LearnMatch i oflajn jer je sadržaj preuzet i uskladišten na tvom pametnom telefonu.

Međutim, potrebna ti je dobra veza za igranje LiveMatcha kako bi mogao/la da se nadmećeš sa svojim prijateljima u realnom vremenu.

Kako mogu da dodam svoje reči u LearnMatch i da kreiram sopstvene liste?

Možeš da koristiš lupu u gornjem desnom uglu: ili napiši reči/fraze ili ih snimi pomoću mikrofona. Ako želiš, možeš ih dodati u svoj lični rečnik. (Ovako automatski možeš da kreiraš svoj kurs.)

Možeš i da označiš tekst/reči na smartfonu/tabletu onlajn ili u svojim imejlovima i da ih podeliš sa LearnMatch aplikacijom, a na taj način ih dodaješ i u aplikaciju. Ovo funkcioniše i preko learnmatchdict.com na tvojom desktopu. Ako koristiš ovaj metod, moraš koristiti svoje podatke za LearnMatch registraciju.

Dostigao/la sam određenu tačku i nema novih reči: želeo/la bih više reči.

Na kraju svakog paketa učenja bićeš obavešten/a o sadržaju koji ti je i dalje dostupan za vežbanje. 

Aplikacija je zasnovana na naučnim principima kako da reči/izrazi ostanu u tvojoj dugoročnoj memoriji. To se postiže uz ponavljanje s pauzama, npr. moraš da ponoviš reč najmanje 6 puta u različitim intervalima da bi to uspelo.

Pored toga, sistem te automatski upoznaje sa vokabularom koji je teži za korišćenje i sa kojim češće praviš greške.

Možeš i da aktiviraš drugi kurs ili da kreiraš sopstveni koristeći funkciju rečnika. 

Zašto ne mogu da nastavim da učim posle prvih 100 reči?

Da li si možda preuzeo/la LearnMatch Business umesto LearnMatch iz trgovine aplikacija? Ako vidiš tamno zeleni LearnMatch Business logo u gornjem desnom uglu i ako se od tebe traži da kontaktiraš kompaniju Vision Education nakon što naučiš 100 reči, onda izgleda da je to LearnMatch Business aplikacija. Nema problema: preuzmi LearnMatch iz trgovine aplikacija (aplikacija sa svetlo zelenim logom) i uči nove jezike i vokabular.

MESEČNI IZAZOV

Šta je Kicker izazov?

Kicker izazov je mesečno takmičenje u kojem je cilj da se postigne najveći mogući broj bodova korišćenjem aplikacije. Da bi učestvovao/la u Kicker izazovu moraš biti registrovani/a korisnik/ca. 

Kicker izazov osvaja igrač/ica koji/a je postigao/la najviše bodova na kraju izazova.

Tačna pravila i uslove učešća možeš pronaći ovde: https://learnmatch.net/en/kicker-challenge-game-rules/

Zašto su moji bodovi iz Kicker izazova jednostavno izbrisani?

Kicker izazov uvek traje mesec dana. Na kraju meseca, bodovi se resetuju i počinje novi izazov.

Zašto ne dobijam više bodova u Kicker izazovu iako igram svaki dan?

Odlično je što ti se Kicker izazov toliko sviđa da svaki dan igraš LiveMatcheve! Međutim, samo 20 najboljih rezultata u datom mesecu ulazi u tvoj krajnji rezultat.

REŠAVANJE TEHNIČKIH PROBLEMA

Ne čujem ništa, šta da radim?

  1. Proveri da li si uključio/la audio funkciju, i u podešavanjima uređaja i u podešavanjima aplikacije.
  2. Pošalji nam imejl na support@learnmatch.com i reci nam koji mobilni telefon i koju Android/iOS verziju aplikacije koristiš. Javićemo ti se u najkraćem mogućem roku!

Aplikacija je spora i koči se.

Ovo se obično dešava zbog tvoje internet veze. Proveri internet vezu i njenu brzinu koristeći neku drugu aplikaciju na smartfonu (npr. svoj pretraživač), zatvori i ponovo pokreni LearnMatch ako je internet veza u redu.

SUGESTIJE

Mislim da bi neki prevodi mogli da se poboljšaju.

Trudimo se da kreiramo sadržaj visokog kvaliteta i da ga neprekidno poboljšavamo. Uvek nam je drago kada dobijemo predloge kako da poboljšamo sadržaj. Svoje predloge možeš da pošalješ na support@learnmatch.com ili kroz funkciju povratne informacije o sadržaju u okviru aplikacije. Da bismo mogli da pregledamo greške iz tvog pitanja, uvek nam je potrebna i reč na maternjem jeziku i na jeziku koji se uči (i pogrešna reč i, po tvom mišljenju, prava reč, kako bismo mogli da ih uporedimo) i kurs (engleski ili neki drugi jezik i da li se radi o A1, A2, B1 ili B2).

Reč obično može imati više značenja, a rečnik baziramo na rečenici koja služi kao primer: značenje reči koja se uči uvek zavisi od konteksta.

Zašto uz LearnMatch ne mogu da učim ruski/kineski ili neke druge jezike?

U LearnMatch aplikaciji trenutno možeš da učiš 6 jezika: engleski, nemački, španski, italijanski, francuski i portugalski. Mi smo mlada kompanija i veoma naporno radimo na proširenju naše ponude. Dodavanje novih jezika uvek je dugotrajan i skup proces. Ali, ne brini, budućnost će doneti mnogo noviteta! 

Drugi jezici su trenutno dostupni samo preko spoljnog partnera; link za njih možeš pronaći u aplikaciji, pod „drugi kursevi“.

NALOG

Zašto da se registrujem?

Glavni razlog za registraciju je da budeš siguran/na da ćeš uvek znati dokle si stigao/la u učenju naročito ako planiraš da kupiš novi telefon i ponovo instaliraš LearnMatch ili ako koristiš više različitih uređaja. Takođe, moraš da se registruješ da bi sa svojim prijateljima igrao/la LiveMatch i da bi mogao/la da koristiš lični rečnik bez ikakvih ograničenja. Registracija je neophodna i za učešće u Kicker izazovu.

Kako mogu da deaktiviram/izbrišem svoj nalog?

Da bi bio siguran/na da si se zaista registrovao/la, klikni na znak profila u donjem desnom uglu, a zatim na zupčanik u gornjem levom uglu i na „profil“. Ako vidiš imajl adresu ispod svog korisničkog imena, to znači da si se registrovao/la. Pošalji nam imajl na support@learnmatch.com, navodeći račun pomoću kojeg si se registrovao/la.