FAQ: Românesc

Frequently Asked Questions

SPONSORIZĂRI ȘI PLATĂ

Aplicația este gratuită?

O mare parte din conținutul LearnMatch este gratuit în majoritatea țărilor datorită sponsorilor. O parte din conținut, mai ales pentru nivelurile de limbă mai avansate, este disponibil și se plătește separat ca achiziție in-app. În unele țări există o versiune LearnMatch cu abonament care permite un anumit număr de exerciții și LiveMatch-uri gratuite pe zi.

Nu înțeleg ce este un sponsor. Despre ce este vorba? Va trebui să plătesc mai târziu?

Aplicația LearnMatch este în mare parte gratuită pentru utilizatorul final, inclusiv pentru tine, dacă este susținută de sponsori. De aceea, daca alegi un sponsor disponibil, poți utiliza întotdeauna părți ale aplicației în mod gratuit cu excepția conținutului cu plată sau abonament, care este marcat ca atare.

METODA DE ÎNVĂȚARE

De ce este mai bună LearnMatch decât alte aplicații de învățare a limbilor străine?

  • Nu conține ABSOLUT DELOC anunțuri sau reclame.
  • Funcționalitatea LiveMatch este unică: poți învăța o nouă limbă străină jucând împreună cu prietenii și familia, iar totodată ai parte și de distracție (elementele de gamificare furnizează distracție de calitate).
  • Aplicația este disponibilă pentru aproximativ 40 de limbi materne.
  • Aplicația se bazează pe un algoritm de învățare dovedit științific și dezvoltat de către formatorul de vocabular de top din Germania.

De ce ar trebui să mă înregistrez?

Motivul principal de a te înregistra este pentru a te asigura că nu vei uita ceea ce ai învățat până în acest moment în special dacă ai de gând să achiziționezi un nou smartphone și să reinstalezi LearnMatch, sau dacă utilizezi mai multe dispozitive. Este necesar să te înregistrezi și pentru a juca partied LiveMatch cu prietenii tăi și pentru a utiliza dicționarul tău personal fără nicio restricție. Înregistrarea este necesară și pentru a participa la Provocarea Kicker.

Cum îmi pot dezactiva/șterge contul?

Pentru a fi sigur că ești înregistrat, fă clic pe semnul de profil aflat în colțul din dreapta jos, apoi pe rotița aflată în colțul din stânga sus și pe Profil. Dacă dedesubtul numelui de utilizator apare adresa ta de e-mail, atunci ești înregistrat. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la support@learnmatch.com, în care să precizezi adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat. 

Cum pot să invit prieteni?

Selectează iconița de profil din meniul aflată în partea de jos dreapta, apoi mergi la Arată prieteni și invită-ți prietenii prin intermediul canalului de comunicație dorit (SMS, WhatsApp, Facebook Messenger…). Un LiveMatch cu prietenii sau membrii familiei este și mai distractiv.

Am nevoie de conexiune la internet pentru a utiliza LearnMatch?

Pentru a începe o sesiune (fie de Antrenament sau LiveMatch), telefonul tău trebuie să sa conecteze la internet timp de câteva secunde înainte de a începe. După ce te-ai autentificat, poți să utilizezi aplicația LearnMatch și oflline, deoarece conținutul a fost descărcat și stocat în telefonul tău.

Totuși, ai nevoie de o conexiune bună de internet pentru a putea juca LearnMatch și pentru a juca partide în timp real cu prietenii tăi.

Cum pot adăuga propriile mele cuvinte în LearnMatch și cum îmi pot crea propriile mele liste?

Poți utiliza lupa aflată în colțul din dreapta sus: poți fie să scrii cuvintele/propozițiile sau poți să le înregistrezi cu ajutorul microfonului. Dacă dorești, le poți adăuga și în dicționarul tău personal (în acest mod îți poți crea automat propriul tău curs).

Poți de asemenea să marchezi texte/cuvinte online pe smartphone-ul/tableta ta în e-mail-urile tale și apoi să le partajezi pe aplicația LearnMatch, adăugându-le astfel în aplicație. Poți face acest lucru și utilizând learnmatchdict.com pe desktop-ul tău. Dacă preferi această metodă, trebuie să utilizezi detaliile tale de autentificare folosite la înregistrarea pe LearnMatch. 

Am ajuns într-un anumit punct și nu mai sunt cuvinte noi: aș dori mai multe cuvinte.

La finalul fiecărui pachet de învățare, vei fi informat despre conținutul care este disponibil pentru exerciții ulterioare. 

Aplicația se bazează pe un principiu științific care, printr-un efect de “ancoră”, realizează conexiuni între cuvinte/propoziții în cadrul memoriei tale de lungă durată. Acest lucru este realizat prin tehnica repetiției spațiate, adică trebuie să repeți cuvântul de cel puțin 6 ori la intervale diferite pentru a te asigura că l-ai reținut.

În plus, sistemul îți prezintă în mod automat cuvinte care ți se par mai greu de utilizat și din cauza cărora comiți adesea greșeli. Poți activa și un alt curs sau poți crea propriul tău curs utilizând funcția dicționar. 

De ce nu pot învăța în continuare după primele 100 de cuvinte?

Poate ai descarcat versiunea LearnMatch Business în loc de LearnMatch din AppStore? Dacă în colțul din dreapta sus apare logo-ul de culoare verde- închis al LearnMatch Business și ți se solicită să contactezi compania Vision Education după învățarea a 100 de cuvinte, atunci ai descărcat aplicația LearnMatch Business. Nicio problemă: descarcă LearnMatch din Appstore (aplicația cu logo verde deschis) și învață noi limbi străine și vocabular.

SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR TEHNICE

Nu se aude nimic, ce pot face?

  1. Te rugăm să verifici dacă funcția audio este activate, atât în configurările dispozitivului, cât și în cele ale aplicației.
  2. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la support@learnmatch.com, în care să ne precizezi ce model de telefon mobil, ce versiune de aplicație și de Android/iOS utilizezi. Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Aplicația se mișcă greu și se blochează.

De obicei, acest lucru se întâmplă din cauza conexiunii de internet. Verifică-ți conexiunea la internet și viteza acestuia utilizând o altă aplicație din smatphone (de ex. browserul tău), închide aplicația LearnMatch și repornește-o atunci când conexiunea la internet este OK.

Cred că unele traduceri ar putea fi îmbunătățite.

Depunem toate eforturile pentru a crea conținut de înaltă calitate și pentru a continua să-i aducem îmbunătățiri. Ne bucurăm mereu atunci când primim sugestiile tale legate de îmbunătățirea acestuia, pe care ni le poți trimite la support@learnmatch.com sau prin intermediul funcției de feedback pentru conținut din cadrul aplicației. Pentru a putea revizui greșelile, trebuie să știm întotdeauna despre ce cuvânt e vorba în limba maternă și în limba de învățare (atât cuvântul greșit, cât și cuvântul pe care îl consideri corect, pentru comparație) și cursul din care acesta face parte (limba de învățare este engleza sau altă limbă? A1, A2, B1 sau B2)?

Te rugăm să ții cont de faptul că un cuvânt poate avea de obicei mai multe sensuri, iar vocabularul nostru se bazează pe propoziția-exemplu: sensul cuvântului învățat depinde întotdeauna de context.

De ce nu pot învăța Rusă/Chineză sau alte limbi cu ajutorul LearnMatch?

În prezent, există 6 limbi de învățare pe LearnMatch: Engleză, Germană, Spaniolă, Italiană, Franceză și Portugheză. Suntem o companie tânără și lucrăm în mod asiduu la diversificarea conținutului nostru. Adăugarea de noi limbi necesită întotdeauna timp și este costisitoare. Însă nu îți face probleme, viitorul aduce tot felul de inovații! 

Alte limbi sunt disponibile în prezent doar prin intermediul unui partener extern. Poți găsi un link către acestea în aplicație, dedesubtul celorlalte cursuri.

PROVOCAREA LUNARĂ

Ce este Provocarea Kicker?

Provocarea Kicker este o competiție lunară al cărei scop este acela de a aduna cât mai multe puncte cu putință prin utilizarea aplicației. Pentru a participa la Provocarea Kicker trebuie să fii utilizator înregistrat. 

Provocarea Kicker este câștigată de jucătorul care a adunat cele mai multe puncte la finalul acesteia. Aici poți găsi regulile și condițiile exacte de participare: https://learnmatch.net/en/kicker-challenge-game-rules/

De ce au fost șterse Punctele Mele Kicker?

Provocarea Kicker se derulează întotdeauna pe parcursul unei luni. La sfârșitul lunii, punctele pornesc de la zero și începe o nouă provocare.

De ce nu primesc mai multe puncte în cadrul Provocării Kicker chiar dacă joc în fiecare zi?

E minunat faptul că îți place atât de mult Provocarea Kicker încât joci LiveMatch-uri în fiecare zi! Cu toate acestea, doar cele mai bune 20 de rezultate dintr-o lună sunt luate în considerare la calcularea scorului tău.