FAQ: Magyar

Frequently Asked Questions

SZPONZORÁLÁS ÉS FIZETÉS

Ingyenes az alkalmazás?

A szponzorált országok többségében a LearnMatch alkalmazásban elérhető legtöbb tartalom ingyenes. Azonban egyes tartalmakért, elsősorban a magasabb szintű tanfolyamokon, külön-külön fizetni kell és alkalmazáson belüli vásárlással érhetők el. Egyes országokban a LearnMatch előfizetős változata tölthető le, mellyel naponta meghatározott számú feladat és LiveMatch játék használható ingyen.

Nem értem, mit jelöl a szponzor. Mit jelent? Később fizetnem kell? 

Amennyiben a LearnMatch alkalmazás szponzorált, a legtöbb tartalom ingyenes a végfelhasználó számára, vagyis Neked. Amennyiben elérthető szponzort választasz, az alkalmazás bizonyos részei és feladatai mindig elérhetők ingyen – kivéve a fizetős tartalmakat és előfizetéseket, melyeket ennek megfelelően jelölünk.

TANULÁSI MÓDSZER

Miért jobb a LearnMatch a többi nyelvoktató alkalmazásnál?

  • Egyáltalán NEM TARTARLMAZ hirdetéseket és reklámokat.
  • A LiveMatch egyedi funkcióval rendelkezik: barátaiddal és családtagjaiddal játszva tanulhatsz nyelveket, eközben jól érezhetitek magatokat (a játékos elemek kiváló szórakozási lehetőséget nyújtanak).
  • Az alkalmazás közel 40 nyelven elérhető.
  • Az alkalmazás egy olyan tudományosan elfogadott tanulási algoritmuson alapul, melyet Németország vezető szókincs oktatója fejlesztett ki.

Miért érdemes regisztrálnom?

A regisztráció elsősorban a tanulásban elért eredmények nyomon követésére szolgál – különösen hasznos új okostelefon vásárlása és a LearnMatch újratelepítése esetén, vagy ha az alkalmazást több eszközön is használod.  Ahhoz, hogy ismerőseiddel LiveMatch játékokban vehess részt, szintén regisztrált felhasználónak kell lenned, mint ahogy a saját szótárt is csak ebben az esetben használhatod korlátozások nélkül.  A Kicker Kihívás szintén csak regisztrált felhasználóink számára érhető el.

Hogyan tudom inaktiválni/törölni a fiókomat?

Arról, hogy regisztrált felhasználó vagy-e egyszerűen meggyőződhetsz. Kattints a jobb alsó sarokban található profil ikonra, majd a bal felső sarokban látható fogaskerékre és a Profil menüpontra.  Ha a felhasználóneved alatt az e-mail címed is megjelenik, regisztrált felhasználó vagy.  Kérjük, a support@learnmatch.com e-mail címre küldd el nekünk azt az e-mail címet, amelyet a regisztráció során használtál.

Hogy hívhatom meg ismerőseimet?

A jobb alsó menüsorban válaszd a profil ikont, majd az Ismerősök megjelenítése lehetőséget és a tetszés szerinti csatornán (SMS, WhatsApp, Facebook Messenger…) meghívhatod ismerőseidet. Barátokkal vagy családtagokkal még szórakoztatóbb a LiveMatch!

A LearnMatch játékhoz szükséges Internet kapcsolat?

Mielőtt egy munkamenetet (akár Gyakorlást vagy LiveMatch játékot) elkezdenél, a telefonodnak legalább néhány másodpercig kapcsolódnia kell az Internethez. Ha bejelentkeztél, akár már offline állapotban is játszhatsz LearnMatch kihívásokat, hiszen a tartalom már letöltődött a telefonodra és ott kerül tárolásra.

Azonban ahhoz, hogy barátaiddal valós idejű LiveMatch játékokban vegyél részt, jó Internet kapcsolat szükséges.

How can I create my own word list in LearnMatch?

You can look up and add words and phrases using the dictionary, which you can find in the middel of menu at the bottom of the screen. Type in words or phrases you are interested in, or use the microphone for voice input. When you have found the words you’re interested in, you can add them to your “Personal Course”.
You can also select words and phrases anywhere on your device, for example in your mobile browser or email client, and look them up in LearnMatch using the ‘share’ feature of your device. The same works for learnmatchdict.com, where you can log in using your LearnMatch credentials and add words straight into the app.

Elértem arra a szintre, ahol már nem találok új szavakat: szeretnék több szót megtanulni.

Minden egyes tanfolyamcsomag végén, javasoljuk, hogy még mely szavakat gyakorold. 

Az alkalmazás egy olyan tudományos alapelvre épül, mely a szavak hosszútávú memóriában történő rögzítését tartja szem előtt.  Ez időközönkénti ismétléssel érhető el, pl. ugyanazt a szót 6 alkalommal, különböző időszakonként megismételjük annak érdekében, hogy biztosan emlékezzünk rá.

Ezen kívül, a rendszer automatikusan azokat a szavakat adja fel, amelyekkel nehézségeid támadtak és gyakrabban hibásan használtál.

Továbbá lehetőséged van más tanfolyamot aktiválni, illetve a szótár funkcióval létrehozhatod saját tanfolyamodat. 

Miért nem tudok új anyagot tanulni, ha az első 100 szót megtanultam? 

Nem lehetséges, hogy az AppStoreból a LearnMatch helyett a LearnMatch Business alkalmazást töltötted le?  Ha a jobb felső sarokban a sötétzöld LearnMatch Business logót látod és az első 100 szó elsajátítása után azt az üzenetet látod, hogy vedd fel a kapcsolatot a Vision Education céggel, valószínűsíthető, hogy a LearnMatch Business változatát töltötted le. Semmi gond: töltsd le az AppStoreból a LearnMatch alkalmazást (a világoszöld logóval ellátott app), így teljesen ingyen tanulhatsz nyelveket és sajátíthatsz el szavakat.

MEGOLDÁSOK TECHNIKAI PROLÉMÁKRA

Nem hallok semmit, mit tegyek?

  1. Ellenőrizd, az eszközöd és az alkalmazás beállításaiban egyaránt ellenőrizd, hogy az audió funkció be van-e kapcsolva.
  2. Kérjük, e-mailen, a support@learnmatch.com e-mail címre írd meg nekünk, milyen mobil telefont, alkalmazást és Android/iOS verziót használsz. Amint tudunk, válaszolunk!

The alkalmazás lassú és gyakran lefagy.

Általában ennek az Internet kapcsolatod az oka.  Az okostelefonodon egy másik alkalmazását használva (pl. böngészőből) ellenőrizd le, hogy van-e Internet kapcsolatod és milyen sebességű, majd, ha az Internet megfelelő, zárd be és indítsd újra a LearnMatch appot.

Szerintem javítani lehetne egyes fordítások minőségén.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiváló minőségű tartalmat tegyünk közzé és ezt folyamatosan fejlesszük.  Mindig örülünk a fejlesztésre irányuló javaslatoknak, melyeket a support@learnmatch.com e-mail címre vagy az alkalmazás tartalom visszajelzés funkcióján keresztül várunk.  Ahhoz, hogy utána tudjunk nézni a szóban forgó hibának, az alábbi információkra minden esetben szükségünk van: alapnyelv és tanult nyelv (a hibás szó és az összehasonlításhoz a szerinted helyes szó egyaránt) valamint a tanfolyam (Az angol a tanult nyelv vagy valamelyik más? A1, A2, B1 vagy B2 szint?).

Ne feledd, egy szónak több jelentése is lehet és mi a példamondatban használt jelentést vesszük alapul: a tanult szó jelentése mindig az adott példamondattól függ.

Miért nem lehetséges orosz/kínai és egyéb nyelvek tanulása a LearnMatch alkalmazással?

A LearnMatch alkalmazás jelenleg 6 nyelv oktatását kínálja: angol, német, spanyol, olasz, francia és portugál.  Még új cég vagyunk, de keményen dolgozunk a bővítés érdekében.  Új nyelvek bevezetése mindig időigényes és költséges folyamat.  De ne aggódj, a jövőben rengeteg újítással várunk! 

Egyéb nyelveket jelenleg külső partnerünk segítségével sajátíthatsz el; a linket a többi tanfolyam alatt, az alkalmazásban megtalálod!

HAVI KIHÍVÁS

Mi az a Kicker Kihívás?

A Kicker Kihívás egy havonta ismétlődő verseny, melynek célja a legmagasabb pontszám elérése az appon keresztül.  A Kicker Kihívásban csak regisztrált felhasználók vehetnek részt. 

A Kicker Kihívást az a játékos nyeri, aki a Kihívás végén a legtöbb ponttal rendelkezik. A részvételi feltételek részleteit az alábbi linken olvashatod: https://learnmatch.net/en/kicker-challenge-game-rules/

Miért törölték a Kicker Kihívásban elért Pontjaimat?

Minden Kicker Kihívás egy hónapig tart.  A hónap végén a pontokat töröljük és új kihívás veszi kezdetét.

Miért tudok pontot szerezni a Kicker Kihívásban annak ellenére, hogy naponta játszok?

Örülünk, hogy annyira tetszik a Kicker Kihívás, hogy minden nap játszod a LearnMatchben! Azonban a pontjaidat csak az adott hónapban elért 20 legjobb eredményed növeli.