FAQ: Hrvatski

Frequently Asked Questions

SPONZORSTVO I PLAĆANJA

Je li aplikacija zaista besplatna? Hoće li i ostati besplatna?

LearnMatch aplikacija je besplatna u većini zemalja sa sponzorima i za većinu sadržaja. Određeni sadržaji, posebno na višim jezičnim razinama, su zasebno dostupni i plaćaju se u aplikaciji. U određenim zemljama postoji verzija LearnMatch aplikacije koja je dostupna na pretplatu, a koja omogućava određeni broj vježbi i dvoboja uživo na dnevnoj bazi i to besplatno.

Ne razumijem tko je sponzor. Moram li kasnije plaćati?

LearnMatch je za krajnjeg korisnika, znači tebe, u većini slučajeva besplatna aplikacija, ali samo ukoliko u tvojoj zemlji imamo sponzore koji podržavaju našu aplikaciju. Ukoliko izabereš dostupnog sponzora, uvijek možeš besplatno koristiti određene sadržaje aplikacije – osim onih sadržaja koji nose naznake plaćenog sadržaj ili pretplate koje su u skladu s tim označene.

NAČIN UČENJA

Zašto je LearnMatch bolji od drugih aplikacija za učenje jezika?

  • LearnMatch funkcionira BEZ oglasa.
  • LiveMatch mogućnosti su jedinstvene, omogućavaju ti učenje novog jezika kroz igru s prijateljima i obitelji i puno zabave (elementi igre osiguravaju dobru zabavu).
  • Aplikacija obuhvaća gotovo 40 materinskih jezika.
  • Aplikacija se temelji na znanstveno dokazanom algoritmu učenja vodećeg njemačkog trenera za rječnik.

Trebam li internetsku vezu za korištenje LearnMatch aplikacije?

Prilikom prijave, uređaj preuzima LearnMatch sadržaj te se isti može koristiti bez interneta, jer je sadržaj preuzet i pohranjen na pametnom telefonu.

Za pokretanje treninga ili dvoboja uživo, telefon mora biti povezan s Internetom na nekoliko sekundi. Za igranje mečeva uživo protiv prijatelja u stvarnom vremenu, potrebna je dobra internetska veza.

Došao/la sam do razine na kojoj izgleda kao da nema novih riječi za vježbu – kako napredovati dalje?

Na kraju svakog tečaja postoje obavijesti koje ukazuju na to kakvi još sadržaji postoje za daljnje vježbanje. Aplikacija se bazira na znanstvenom principu kako bi se rijeći i rečenice mogle što bolje učvrstiti u dugotrajnom pamćenju. To se događa kroz ponavljanja među kojima je određeni vremenski razmak, što znači da se jedna riječ mora ponoviti najmanje 6 puta u različitim intervalima. Osim toga i sam sustav češće predlaže određene riječi kod kojih učestalo dolazi do poteškoća i pogrešaka. Paralelno postoji i mogućnost dodatnog tečaja ili kreiranja vlastita tečaja uz pomoć rječnika.

Kako mogu dodati vlastite riječi u LearnMatch aplikaciji i napraviti vlastite liste?

Klikni na funkciju rječnika dolje u sredini izbornika. Upiši riječi/fraze koje ti trebaju ili ih izgovori izravno u svoj mobilni telefon. Te iste riječi također možeš unijeti i u vlastiti rječnik (te na taj način kreirati vlastiti tečaj). Klikni na riječ i vidjeti ćeš prijevod, definiciju, primjer rečenice ili sliku.

Isto tako možeš i označiti tekst ili riječi s Interneta ili iz e-poruka na svom pametnom telefonu/tabletu i podjeliti ih s LearnMatch aplikacijom. To također možeš napraviti i preko learnmatchdict.com webstranice i to koristeći svoje LearnMatch korisničko ime i lozinku.

TEHNIČKI PROBLEMI I RJEŠAVANJE ISTIH

Ne čujem nikakav zvuk, što trebam napraviti?

  1. Molimo, provjeri je li omogućen zvuk na samom uređaju ali i unutar LearnMatch aplikacije.
  2. Ukoliko ne uspiješ riješiti problem, pošalji nam poruku na support@learnmatch.com s podacima koji mobilni telefon i verziju aplikacije koristiš. Javiti ćemo ti se u najkraćem mogućem roku!

Aplikacija je spora i zapinje. Kako to mogu riješiti?

Do toga obično dolazi zbog internetske veze. Provjeri brzinu internetske veze pomoću druge aplikacije na pametnom telefonu (npr. u tražilici). Ukoliko je internetska veza zaista brza, zatvori aplikaciju i ponovno pokreni LearnMatch.

Zašto ne mogu nastaviti učiti nakon prvih 100 riječi?

Jesi li možda preuzeo/la LearnMatch Business umjesto LearnMatch aplikacije iz trgovine aplikacija? Ukoliko u gornjem desnom kutu vidiš tamno zeleni LearnMatch Business logo i ako nakon 100 naučenih riječi dobiješ poruku kako trebaš kontaktirati Vision Education, nalaziš se u LearnMatch Business aplikaciji. Nema problema: preuzmi LearnMatch iz trgovine aplikacija (aplikacija sa svijetlo zelenim logom) i uči novi jezik i obogati svoj rječnik.

PRIJEDLOZI

Smatram da bi prijevodi mogli biti bolji.

Nastojimo stvarati kvalitetan sadržaj i konstantno ga poboljšavati. Stoga smo uvijek zahvalni na preporukama i prijedlozima za poboljšanje sadržaja. Svoje prijedloge nam možeš poslati na support@learnmatch.com ili putem funkcije za povratne informacije u samoj aplikaciji. Kako bismo zaista mogli provjeriti određeni pojam, potrebna nam je riječ na izvornom jeziku ali i na jeziku koji se uči (znači ona riječ koja je po tvom mišljenju pogrešno prevedena ali i onaj pojam kojeg ti smatraš ispravnijim) kao i sam tečaj (jezik koji je predmet učenja, kao npr. engleski, ali i stupanj A1, A2, B1 ili B2).

Bitno je imati na umu da određeni pojmovi imaju više različitih značenja i da se u našoj aplikaciji koriste primjeri iz rečenica, tj. iz određenog konteksta

Zašto ne mogu učiti ruski/kineski… druge jezike u LearnMatch aplikaciji?

Trenutno u LearnMatch aplikaciji postoji šest jezika za učenje: engleski, njemački, španjolski, talijanski, francuski i portugalski. Naša ekipa je jako mala i naporno radi na proširenju naše ponude. Dodavanje svakog sljedećeg jezika košta jako puno vremena i novca. Ali nema razloga za brigu, jer budućnost nosi razne inovacije! Za prvu fazu razvoja smo se usmjerili na najpopularnije jezike za učenje na svijetu, a sve druge jezike trenutno nudimo preko partnera, kojeg možeš pronaći u poveznicama kod ostalih tečajeva.

RAČUN

Zašto je potrebno registrirati se?

Registracija ti omogućava korištenje i razvijanje vlastitog jezičnog putovanja, neovisno o hardveru koji koristiš – na primjer, ukoliko promijeniš svoj telefon, a ne želiš opet početi ispočetka! Ili ukoliko koristiš više uređaja. Prijava ti omogućava pohranjivanje tvog uspjeha, kao i igranje dvoboja uživo s prijateljima te dodavanje riječi u tvoj osobni rječnik bez ograničenja. Registracija je isto tako preduvjet za sudjelovanje u Kicker izazovu.

Kako mogu obrisati svoj račun?

Prvo provjeri jesi li uopće prijavljen/a. Idi na oznaku profila, dolje desno, zatim klikni na zupčanik, gore lijevo. Ukoliko ispod tvog korisničkog imena piše tvoja email adresa, to znači da je korisnički račun registriran/a. Pošalji nam poruku na support@learnmatch.com i unesi adresu s kojom si prijavljen/a.

Kako mogu dodati prijatelje?

Biraj oznaku profila, dolje desno, zatim idi na „prikaži prijatelje“ i na „pozovi prijatelje“. To možeš učiniti putem kanala tvog izbora (SMS, WhatsApp, Facebook Messenger…). Dvoboj uživo s prijateljima ili članovima obitelji je znatno zabavniji.

MJESEČNI IZAZOV

Što je to Kicker izazov?

Kicker izazov je mjesečni natječaj čiji je cilj skupiti što više bodova kroz igranje i učenje. Za sudjelovanje u Kicker izazovu je potrebna korisnička registracija u aplikaciji. Pobjednik/ca je je ona osoba koja do kraja izazova prikupi najviše bodova. Detaljne infromacije o pravilima igre i uvjetima sudjelovanja možeš pronaći ovdje: https://learnmatch.net/en/kicker-challenge-game-rules/

Zašto su moji bodovi iz Kicker izazova izbrisani?

Kicker izazov traje mjesec dana. To znači da se prikupljaju bodovi za izazov u tom mjesecu, od prvog do posljednjeg dana tog mjeseca. Na kraju mjeseca bodovi se poništavaju i novi izazov počinje.

Igram Kicker izazov svaki dan – zašto ne dobivam više bodova?

Izvrsno je što ti se Kicker izazov toliko sviđa te ga stoga igraš LiveMatch svaki dan! Ali, svaki mjesec u tvoje bodovanje ulazi samo 20 najboljih rezultata.